Χορεύοντας με το φόβο

2 δευτερόλεπτα

Θα κάνεις μια προσπάθεια να επιλέξεις το τραγούδι, αν όμως πιστεύεις ότι θα το χορέψεις με τον παρτενέρ της επιλογής σου, τότε ατύχησες. Ο Φόβος θα σε ξαφνιάσει κάνοντας την πλάγια κίνηση τη στιγμή που δε θα το περιμένεις, λέγοντάς σου με σαρδόνιο χαμόγελο «μπορώ να έχω αυτόν το χορό;» και η λαβή του θα είναι τόσο σφιχτή, που κάθε ελπίδα διαφυγής θα φαίνεται μάταιη.

Ο Φόβος θα δωροδοκήσει την ορχήστρα για να του παίξει το τραγούδι της επιλογής του. Προτιμά να χορεύει Tango Argentina, αλλά δεν έχει πρόβλημα επίσης με το cha-cha-cha, το R&B ή τη Lambada -ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής θα χορέψει το είδος που ταιριάζει καλύτερα. Ή ακόμη και όλα μαζί.

Ο Φόβος, ωστόσο, δεν είναι καλός χορευτής. Θα πατήσει κάθε δάχτυλο του ποδιού σου καθώς θα στριφογυρίζει διαρκώς στην πίστα σαν ένας αυτάρεσκος σούφι, χωρίς να ενδιαφέρεται για τη διασκέδαση των άλλων. Θα του χαμογελάς βεβιασμένα μέσα από τα σφιγμένα δόντια σου για όση ώρα χορεύεις μαζί του.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι ο χορός με το Φόβο θα διαρκέσει μόνο για όσο χρονικό διάστημα ο Φόβος ελέγχει το χορό. Μόλις πάρεις εσύ το προβάδισμα και αρχίσεις να οδηγείς το Φόβο προς την άκρη της πίστας, το κράτημά του θα χαλαρώσει από τις ιδρωμένες παλάμες σου. Τότε το διερευνητικό μάτι του Φόβου θα περιπλανηθεί στην αίθουσα, ψάχνοντας να βρει άλλον ανυποψίαστο παρτενέρ.

Κι αυτό θα είναι το φινάλε του χορού με το Φόβο.

Βασιλική Δραγούνη

Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα (ανθολογίες και ποιητικές συλλογές) καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Ποιήματα και κείμενά της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και σε ψηφιακές εκδόσεις του διαδικτύου. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: "Πτήση στο Φως", "Σελήνη στον Σκορπιό", "Τοπία του Είναι" και "Από Ένστικτο", με τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης. Είναι διαχειρίστρια του λογοτεχνικού ιστολογίου artifactspirit.blogspot.com.