Αιγαίο

0 δευτερόλεπτα
Υπήρχε πάντα μια θέση στο παιδικό του σπίτι όπου, ανάμεσα σε σκονισμένα παιδικά παιχνίδια, θα μπορούσε κανείς να βρει τρία πράγματα: ένα κοχύλι, ένα ζωγραφισμένο βότσαλο και μια ξεθωριασμένη θαλασσογραφία.

Όταν ήταν παιδί συνήθιζε να βάζει στο αυτί του το κοχύλι για να ακούει τους ήχους του Αιγαίου, καθώς επίσης να ζωγραφίζει μικροσκοπικά τοπία πάνω σε πλατιά βότσαλα, νοτισμένα απ’ την αρμύρα. Μα όταν άφησε την θαλασσινή πατρίδα του για να ταξιδέψει μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, όλες οι παιδικές αναμνήσεις του εξισορρόπησαν αρμονικά μέσα στον εικαστικό του ορίζοντα, αισθητοποιήθηκαν κι έγιναν θέμα στους πίνακές του. Το Αιγαίο βρήκε στο πρόσωπό του τον εικαστικό εκφραστή του και ο ζωγράφος του έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του.

Βασιλική Δραγούνη

Η Βασιλική Δραγούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευρωπαϊκή Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης (Βέλγιο) και έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Εργάζεται στον αεροπορικό χώρο. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν εκδοθεί σε συλλογικά έργα (ανθολογίες και ποιητικές συλλογές) καθώς και σε λογοτεχνικά περιοδικά. Ποιήματα και κείμενά της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και σε ψηφιακές εκδόσεις του διαδικτύου. Έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές: "Πτήση στο Φως", "Σελήνη στον Σκορπιό", "Τοπία του Είναι" και "Από Ένστικτο", με τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης. Είναι διαχειρίστρια του λογοτεχνικού ιστολογίου artifactspirit.blogspot.com.