Περιστέρι μικρή ιστορία

Ένα περιστέρι

Ένα περιστέρι γλίστρησε ξαφνικά απ’ το παράθυρο μέσα στην αίθουσα. Αφού φτερούγισε βιαστικά ως το ταβάνι, βούτηξε ως την πέρα άκρη καθίζοντας πάνω σε μια απ’ τις οθόνες. Μάταια οι υπάλληλοι προσπαθούσαν να το αιχμαλωτίσουν πλησιάζοντας το με αργές κινήσεις απλώνοντας απότομα τα χέρια. Λες κι έπαιζε μαζί τους την τελευταία στιγμή, όταν έμοιαζαν σίγουροι πως το άγγιζαν, εκείνο ξεγλιστρούσε πετώντας ως την απέναντι πλευρά του δωματίου.

Βγήκαν από το γραφείο τους οι προϊστάμενοι που αντιλαμβανόμενοι την αναστάτωση έτρεξαν κι εκείνοι στο παράδοξο εκείνο κυνηγητό του εισβολέα. Μα όσο κι αν προσπαθούσαν να το δελεάσουν βάζοντας δίπλα του διάφορα γλυκίσματα για να το παγιδεύσουν, εκείνο φτερούγιζε κάθε φορά μακριά τους σα να διάβαζε την ψυχή τους. Τότε βλέποντας όλα αυτά, ένα αγόρι σηκώθηκε απ’ το γραφείο του, ένα αγόρι με βλέμμα άδολο όμοιο μ’ εκείνο του περιστεριού.

Προχώρησε ίσαμε με τη γωνιά που κούρνιαζε το τρομαγμένο πλάσμα και άπλωσε τα χέρια προς το μέρος του. Το περιστέρι γλίστρησε στις χούφτες του σαν σε φωλιά. Ένιωσε μέσα στα δάχτυλα του την καρδιά του να χτυπάει γρήγορα. Κρατώντας το προσεκτικά στο στήθος του σα βρέφος, περπάτησε μέχρι το μισάνοιχτο παράθυρο. Με μια κίνηση έσπρωξε το περιστέρι ψηλά, κι εκείνο τίναξε απότομα τα φτερά του τόσο που σε δευτερόλεπτα είχε γίνει μια κουκκίδα στην άκρη τ’ ουρανού.

Του Shortstory.gr

Αφήστε μια σκέψη σας